SOS TES

Dacă cineva ar veni peste noapte să ne scoată din birourile noastre confortabile și să ne ia laptopurile, telefoanele, tabletele și toate ustensilele de care ne folosim, în munca de zi cu zi, și ne-ar muta într-o cămăruță înghesuită, lipsită de comoditate, cu un calculator nu foarte performant și un telefon care să nu facă altceva decât să recepționeze apeluri, fără a beneficia de accesul la Internet sau alte asemenea facilități, oare cum am reacționa? Am face demersuri pentru a ne recăpăta biroul și, totodată, statutul? Am sta deoparte impasibili, acceptând noile condiții? Ne-am revolta în vreun fel?

Printr-o situație de acest gen trec actorii de la TES. Într-o bună măsură. Teatrul în care își desfășurau activitatea cu câteva săptămâni în urmă este în imposibilitatea de a susține orice act artistic. Prin urmare, forma de protest pe care aceștia au ales-o este, cum altfel, o punere în scenă. Pe o scenă improvizată. În fața teatrului. Cu toți actorii teatrului.

Nu știu unde se oprește normalitatea, și unde începe absurdul. Să-ți joci rolul afară, în frig, înconjurat de nămeți, și în același timp să-ți păstrezi luciditatea meseriei pe care o ai, și a faptului că niște oameni oarecare, aflați în fața ta, așteaptă să vadă personajul, nu omul, nu cred că este la îndemâna oricui.

Dacă nici acesta nu este un argument îndeajuns de puternic pentru autorități, astfel încât să înceapă refacerea clădirii TES într-un timp cât mai scurt, atunci nu știu ce ar mai putea face niște oameni care nu-și doresc altceva decât să aibă unde să-și practice meseria și să-și pună în valoare talentul.

P.S. Spectacolele teatrului au fost reluate în această săptămână. La Sala Nouă a Teatrului de Comedie. O sală prietenoasă, dar mică. O sală care nu permite decoruri fanteziste. O sală creată pentru alt tip de reprezentații, nu pentru un întreg teatru, cu spectacole atât de diversificate. Dar o sală pe care vă invit să o vedeți. La oricare dintre spectacolele TES. Vă asigur că va fi un timp de calitate pe care-l veți petrece alături de actori.

Categorii: Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *